28 mayo 2010

Nota de prensa de BEN AMICS sobre la agresión homófoba a una pareja gay

Ben Amics s'ha mostrat “indignada per la pallissa que ha rebut una parella d’al·lots al Port d’Alcúdia per part de tres menors que consideraren que dos homes no tenien dret de besar-se a la via pública. Per la l’associació, aquest succés demostra la necessitat de que els comportaments discriminatoris i de rebuig cap a la transsexualitat, l’homosexualitat i la bisexualitat “siguin considerats d’una vegada com la xacra que realment són i que es manifesta cada dia a la nostra societat, amb major o menor intensitat”. “No podem romandre inactius mentre qualsevol persona pugui ser insultada i humiliada pel simple fet de besar-se amb una persona del seu mateix sexe”, ha dit la presidenta de Ben Amics, Cristina P. Álvarez.

El passat 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, que va passar sense més atenció per part de les administracions ni de la majoria dels mitjans de comunicació, aquests al·lots agredits intentaven trobar les forces per anar a denunciar els fets. “Mentre el sistema judicial no apliqui de manera sistemàtica i ferma l’agreujant per homofòbia en aquests casos de violència, continuaran havent persones que considerin que poden decidir a qui sí i a qui no pot estimar cadascú. Obviar el fet que l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia són les causant d’aquests episodis, és mirar cap a una altra banda de manera covard i sense cap intenció de posar fi a un problema evident”, ha afegit Álvarez. A més, Ben Amics crida l’atenció sobre el fet que només transcendeixin aquells casos en que es donen conseqüències tan greus com una pallissa i que ningú no li posi atenció a altres expressions d’intolerància que “es produeixen cada dia arreu del món, també a les nostres Illes: situacions de rebuig, d’estigmatització, de menyspreu, de burla, de paternalisme... que són gairebé acceptades com un preu que les persones LGTB han de pagar si volen fer pública la seva identitat”.

En aquest sentit, Ben Amics defensa que la lluita conjunta per la normalització de la diversitat afectiva i sexual és una urgència. “Mentre les institucions educatives no considerin una prioritat l’educació en el respecte i posin les mesures necessàries per facilitar un canvi de mentalitat, continuarem assistint a casos de violència física i social intolerables en un Estat de Dret. Mentre la societat en el seu conjunt continuï mostrant certa tolerància cap a les actituds discriminatòries, grans o petites, tots i totes serem un poc responsables de les pallisses i els insults”, ha insistit.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

como siempre estos se quedan cortos
manifestacion es lo que hay que hacer

Anónimo dijo...

manifestacion y liarla en los medios
queremos mas

Anónimo dijo...

mucho yo estoy en contra...mucho me parece fatal,mucho STOP HOMOFOBIA .... bla bla bla ... a ver cuanta gente se presenta a la manifestacion...
LAS PALABRAS SE LAS LLEVA EL VIENTO.
LO QUE VALE SON LOS HECHOS

ESPORLES ORGULLOSA hoy en Esporles. ¡¡LA FIESTA!!

Chiquis que esto del ESPORLES ORGULLOSA es esta tarde. LGTBIQ y heteros gay friendly del mundo. Turistas buscando festival. Esto es HOY.  Mu...