22 abril 2011

“Capicua” conversa amb els activistes Jordi Petit i Empar Pineda

(IB3.es) Dissabte, 23 d’abril, Mònica Borràs presenta una altra entrega de Capicua, a les 15.00 h, on es comptarà amb el testimoni de Jordi Petit, que en directe, des de França, explicarà els motius que l’han portat a ell i a l’altra activista històrica pels drets de les persones LGTB, Empar Pineda, a deixar de portar la Creu de Sant Jordi que els va ser atorgada el 2008. Ho fan en senyal de protesta per la manca de reconeixement, als guardons d’enguany, als 30 anys de lluita contra la SIDA, i per criticar com les reduccions pressupostàries a les àrees sanitàries afecten les persones amb VIH.

A més, el president d’ACATHI, Rodrigo Araneda, amfitrions de la XXIII Trobada Estal d’Entitats LGTB, comentarà el més destacat que hi va tenir lloc. Per altra banda i coincidint amb el Dia del Llibre, es destacaran novetats literàries relacionades amb el feminisme, el món LGTB i la diversitat amb les propietàries de la Llibreria Cómplices de Barcelona, especialitzada en temàtica gai i lèsbica.

Es comptarà amb les propostes raonades per part del crític literari de la web dosmanzanas.com, José Luís, que fa servir el nick elputojacktwist, que s’encarrega de la secció “Esmorza a Urano”. A continuació, la presidenta de Ben Amics, Cristina Álvarez, engrescarà les al·lotes lesbianes que no amaguin la seva preferència sexual. Els homes i les dones tenen els mateixos drets, però socialment no es dóna el mateix tracte als gais que a les lesbianes, fet que es reivindicarà a la festa convocada per dia 29 de maig al Café Mandràgora de Cala Estància, a Palma: La festa per a la visibilitat lèsbica.

Mar Gomila, que s’encarrega de l’Àrea Jove de Ben Amics, posarà al dia sobre les xerrades i activitats informatives i de la divulgació que duen a terme amb els adolescents, als centres d’estudi i amb el suport del Ministeri d’Educació. També els Siurells Senderistes explicaran la 5a Trobada de l’ADI LGTB que es va fer a Palma i a Sóller.

La ruta de tapes als locals LGTB de Gomila, el ressó del “Toro de Osborne” pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí, i en concret, altres temes que conformen la comunitat de persones LGTB seran temes a parlar.

Capicua és un programa d’informació i actualitat LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals) que s’emet cada dissabte de les 15.00 a les 17.00 hores a IB3.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), al 89.2 (Andratx), al 92.7 (Calvià), al 89.2 (Alcúdia), al 88.6 (Menorca) i al 93.7 (Eivissa i Formentera).


8 comentarios:

Anónimo dijo...

Es una pena pero el programa desde el año pasado a este no ha hecho mas que empeorar

Truman dijo...

A ver si lo adivino: Eres de los que quieres que vuelvan Gato, Jorge, David y hablemos de las fiestas de Gomila

Anónimo dijo...

Pues no me había pronunciado al respecto, pero ahora que lo dices no estaría nada mal era mas didáctico y entretenido.
Por lo que veo hay mas gente que pide lo mismo

Anónimo dijo...

Te recomiendo fervorosamente que busques en el diccionario la palabra didáctico.Creo que no entiendes demasiado bien su significado o como mínimo no sabes aplicarlo en la situación correcta ¡ánimo!

Anónimo dijo...

creo que quería decir dinámico, porque es lo que era, mucho mas y divertido no como ahora.
ahh y uno de los que querría que volvieran todos los nombrados soy yo

Anónimo dijo...

15:30 se habla con mar gomila de BENAMICS sobre sus tareas de educacion en institutos
16:10 se habla con la presidenta de BENAMICS durante media hora sobre las declaraciones homofobas del drtor del teatro principal.
cambiadle el nombre al programa! que aburrimiento...yo no soy de los que quieren que vuelvan unos y que se vayan otros, pero joder, un poco de dinamismo y variedad hombre

Anónimo dijo...

Yo tambien soy de los que piden la vuelta de esos chicos divertidos y animados y que le dan al programa
las benamigas son un rollazo tremendo si nos interesaran lo mas minimo seriamos socias ya cari

Anónimo dijo...

y yooooo
vaya diferencia de antes a ahora

ESPORLES ORGULLOSA hoy en Esporles. ¡¡LA FIESTA!!

Chiquis que esto del ESPORLES ORGULLOSA es esta tarde. LGTBIQ y heteros gay friendly del mundo. Turistas buscando festival. Esto es HOY.  Mu...